Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Üzemi Történetek- Kisebb tréfák!
  2014-11-25 12:11:05, kedd
 
  Üzemi Történetek- Kisebb tréfák!
"Az ígéret szép szó..." tartja a mondás, és sok "italozás" után visszatérünk a munkahely világába. Mai epizódunk főhőse ismét az "Öregbarna" aki három felvonásban bizonyítja, milyen kisebb kitolásokban lelte az az örömét, ha valami igazán nagy nem jutott az eszébe.

1. A büfében!
A gyárban dolgozók közül sokan emlékezhetnek rá, milyen sor állt egykor az irodaházi büfénél, és az "öreg" ezt igyekezett elkerülni, pontosabban a végeláthatatlan sorban állást! Ezért amikor egyik alkalommal "Karcsi" barátjával kisétáltak reggelit venni, ravasz tervet eszelt ki! Mivel mindkettőjük munkásruhája meglehetősen elpiszkolódott a délelőttös műszakra, egészen hihetőnek hangzott "Barnabá" azon hangosan tett kijelentése (hogy mindenki hallja, persze...)
-"Az isten ba...á meg azt a rohadt pöcegödröt!" Nyilván erre a sorban álló "finomabb" irodaházi hölgyek felkapták a fejüket, pedig a java még csak ezután jött, midőn "Barna" "Karcsi" felé fordulva folytatta a monológot:
-"Ha mán' megint ahhoz a sz.rhoz küld ki szippantani, nem tudom mit csinálok! Múltkor is tele volt lótetűvel hee! Volt legalább ekkora ni, csak úgy ugráltak rám ba...a meg!"
A sorban állok persze egyre jobban elhúzódva tekintettek a két ápolatlan, és koszos "melósra" és gyorsan előreengedték őket , mondván "Siessenek csak, ha úgy is ennyire sürgős dolguk van."
Így sikerült az "Öregnek" a bevásárlás pillanatok alatt!

2. A Gőzölés.
Inhaláció, kicsit másképp, ez is lehetett volna a cím, hiszen a "Dolomitköves" Jani bácsi járt pórul Barna egy újabb kis beugratása következtében. Egy beszélgetés során ugyanis Jánosunk elejtette, meglehetősen nehéz neki a borotválkozás, az erős arcszőrzete miatt, mire "Barna" szeme egyből felcsillant!
Amikor az öreg szokásos kinti körútja után betért egy külső melegedőbe, az "Öregbarna" odasietett, és egy vascsővel halkan kitámasztotta az ajtót. Majd kisvártatva egy tömlőt húzva maga után, annak végét a "bungi" bukóablakán óvatosan becsúsztatta, majd kissé távolabb ráengedte a középnyomású gőzt! Persze csak óvatosan, nem akart ő sérülést okozni, de a 180 C° gőz így is hamar ellepte a helyiséget, odabent olyan lett a klíma, mint egy jobb finn szaunában! Jani bácsi persze menekült volna, de a kilincs alá támasztott állványcső megakadályozta ebben, a tűzforró gumitömlőt pedig nem tudta megfogni, hogy kilökje az ablakon!
"Barna" a befejezés előtt még kicsit fokozta a tempót, nyitott egy kicsit a szelepkeréken, majd hirtelen elzárta azt, és elvette az ajtó elől a csövet, és villámgyorsan távozott! Így mire a gőzfelhő eloszlása után Jani bácsi látott is valamit, ő már rég eltűnt a balfenéken! Amikor kollégánk kissé átázva visszatért a műszerszobába, Barna csak annyit mondott neki:
-" Most már nyugodtan borotválkozhat, fel lett puhítva a szőr az orcáján!"

3. Szekrényellenőrzés.
Az irigy embereket Barna sohasem szerette, ezért amikor nagyleálláskor mindenki délelőttös műszakra volt beosztva (a négy ügyeletes kivételével), eszébe jutott milyen fukar volt vele a "Vicsorína" a 4-es műszakos kolléga. Történt ugyanis, hogy "Vícsorína" meglehetősen jó ismeretséggel rendelkezett a a Műanyaggyárban, és rendszeresen átlátogatott oda tasakszerzés ürügyén! Egyszer Barna is megkérte hozzon neki, de ez az önző ember nem adott neki, mondván keveset kapott, pedig a szekrényében felhalmozott "stóc" pont az ellenkezőjéről tanúskodott. Ezért az "Öreg" egy reggeliszünetben elhintette, most beszélt egy savüzemes kollégájával, aki szólt neki, hogy szekrényellenőrzést tart a rendészet, hiszen most mindenki egyszerre dolgozik! Na lett is nagy riadalom! A gyűjtögetők csapot-papot hátrahagyva rohantak az öltözőbe, és a "szajrét" hónuk alá csapva igyekeztek elrejteni az üzem különböző területén. Így került a festék a WC tetejére, a szatyor a tűzoltó homokos ládába, és így tovább, a hegesztő reduktortól, a maszek hurkatöltőig minden máshová. Barna persze mindezt egy tartály mögé bújva figyelte, majd miután mindenki megnyugodva ült vissza reggelizni, intett nekem: "Kölyök, gyere!" Az üzemben járva közölte, szó sincs semmiféle ellenőrzésről, majd kiemelt egy nagy csomag reklámszatyrot a tűzoltóhomok közül, és a kezembe nyomta, "Nesze a tied!", ő pedig a nagyobbik felét vette magához! Miután a festéket is igazságosan elosztottuk, elrejtettük a gázálarc tároló szekrénybe (melyhez csak Barnának volt kulcsa), kíváncsian vártuk a fejleményeket.
Egy óra után, miután mindenki rájött, vaklárma volt az egész, gyanútlanul visszamentek a kollégák, hogy visszavegyék "jogos tulajdonukat", megdöbbenve tapasztalták, hogy szinte semmi nincs a helyén! Káromkodva bosszankodtak, de nem volt mit tenni, le kellett nyelniük a békát, hiszen nem mondhatták azt, hogy "ellopták tőlem a lopott cuccot", Persze az öltözőben kíváncsian fürkészték a másik szekrényét, de mindhiába!

Nos, ilyen volt az "Öregbarna" gyengébb pillanataiban.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: reggeliszünetben, végeláthatatlan, műanyaggyárban, megakadályozta, nagyleálláskor, borotválkozhat, reklámszatyrot, elpiszkolódott, ellenkezőjéről, következtében, előreengedték, villámgyorsan, ismeretséggel, bosszankodtak, emlékezhetnek, ellenőrzésről, szelepkeréken, műszerszobába, kitámasztotta, pillanataiban, borotválkozás, fejleményeket, tasakszerzés, átlátogatott, szekrényében, felhalmozott, kollégájával, rendelkezett, becsúsztatta, munkásruhája, meglehetősen, dolomitköves, középnyomású, mindkettőjük, rendszeresen, visszamentek, ígéret szép, munkahely világába, gyárban dolgozók, irodaházi büfénél, végeláthatatlan sorban, délelőttös műszakra, rohadt pöcegödröt, sorban álló, sorban állok, bevásárlás pillanatok, beszélgetés során, erős arcszőrzete, öreg szokásos, külső melegedőbe, vascsővel halkan, tömlőt húzva, Üzemi Történetek- Kisebb, Egyszer Barna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  802 esztendeje, 1222. április ...  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ébredj  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A Föld napja  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A Föld napja  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Beney Zsuzsa - Álom  Zilahy Lajos gondolata  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Fodor Ákos költő,  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  A fenyő nem szép fa, (...)  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Életművészet  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa - Álom  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mindenünk, amink van, amit sze...  Paul David Tripp Április 25  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ígéret szép, munkahely világába, gyárban dolgozók, irodaházi büfénél, végeláthatatlan sorban, délelőttös műszakra, rohadt pöcegödröt, sorban álló, sorban állok, bevásárlás pillanatok, beszélgetés során, erős arcszőrzete, öreg szokásos, külső melegedőbe, vascsővel halkan, tömlőt húzva, középnyomású gőzt, jobb finn, tűzforró gumitömlőt, befejezés előtt, ajtó elől, gőzfelhő eloszlása, irigy embereket, négy ügyeletes, 4-es műszakos, önző ember, szekrényében felhalmozott, ellenkezőjéről tanúskodott, reggeliszünetben elhintette, savüzemes kollégájával, gyűjtögetők csapot-papot, üzem különböző, tűzoltó homokos, hegesztő reduktortól, maszek hurkatöltőig, tartály mögé, üzemben járva, nagy csomag, tűzoltóhomok közül, kezembe nyomta, nagyobbik felét, gázálarc tároló, lopott cuccot, öltözőben kíváncsian, másik szekrényét, reggeliszünetben, végeláthatatlan, műanyaggyárban, megakadályozta, nagyleálláskor, borotválkozhat, reklámszatyrot, elpiszkolódott, ellenkezőjéről, következtében, előreengedték, villámgyorsan, ismeretséggel, bosszankodtak, emlékezhetnek, ellenőrzésről, szelepkeréken, műszerszobába, kitámasztotta, pillanataiban, borotválkozás, fejleményeket, tasakszerzés, átlátogatott, szekrényében, felhalmozott, kollégájával, rendelkezett, becsúsztatta, munkásruhája, meglehetősen, dolomitköves, középnyomású, mindkettőjük, rendszeresen, visszamentek, visszatérünk, hurkatöltőig, kitolásokban, tűzoltóhomok, tulajdonukat, visszavegyék, tapasztalták, szippantani, igazságosan, pontosabban, kivételével, felcsillant, elosztottuk, kisvártatva, kijelentése, megdöbbenve, felvonásban, bukóablakán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2367
  • e Hét: 12476
  • e Hónap: 21659
  • e Év: 74367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.